Előfizetői tartalom

Küszöbön az újabb nagy válság, bedőlhet tőle az euró

Azzal, hogy az olasz kormány durván le akar térni az EU-val közösen meghatározott költségvetési útról, a görög válsághoz hasonló válság jöhet Olaszországban is, és az egész folyamat az euró létét is veszélybe sodorhatja - küldte a kemény figyelmeztetést tegnap Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök az olasz kormánynak. Az olasz helyzet göröghöz hasonlítása már eleve borzolta a piaci kedélyeket, de erre még rátett egy lapáttal egy vezető olasz kormánypárti politikus, aki újra megpendítette az olasz eurókilépést. Ezek hatására ma reggel ismét brutális esések voltak az olasz pénz- és tőkepiacokon és az euró is szenved a dollárral szemben. Mindezt csak alig enyhítette, hogy a vezető olasz politikus máris tompította kijelentését: szó sincs eurókilépésről a kormány terveiben. Ezt megerősítendő a kormányfő is kénytelen volt megszólalni, hogy nyugtassa a piacokat: szerinte az euró visszafordíthatatlan Olaszországban.
Erős kijelentésekMár múlt pénteken is arról "suttogtak" Brüsszelben, hogy a felelőtlen olasz költségvetési politika végül olasz eurókilépéshez vezet, ami súlyos megrázkódtatás lenne az egész fizetési övezetnek. Mindez már pénteken is jelentős eséseket okozott a pénz- és tőkepiacokon.Kapcsolódó cikkünk2018.09.28Már az olasz eurókilépésről suttognak Brüsszelben!Minderre...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái