Népszava: felajánlotta lemondását az egészségügyért felelős államtitkár
Gazdaság

Népszava: felajánlotta lemondását az egészségügyért felelős államtitkár

Portfolio
Miközben kedd reggel még olyan hírek érkeztek, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter vetette fel a miniszterelnöknél Nagy Anikó egészségügyi államtitkár leváltását, délután a Népszava arról írt, hogy az államtitkár maga ajánlotta fel lemondását Orbán Viktornak.
Később kedd este Nagy Anikó megerősítette, hogy felajánlotta lemondását a miniszterelnöknek:A Népszava most azt írja, hogy kész lemondani Nagy Anikó, az EMMI államtitkára, de ezt nem a minisztérium vezetőjével közölte, hanem a miniszterelnökkel tudatta. Így a kérdés az, rábólint-e Orbán Viktor Nagy Anikó távozására. Amennyiben nem teszi, az erős üzenet Kásler Miklósnak - jegyzi meg a lap. A Népszava szerint a két vezető kapcsolata nem túl jó, a miniszter már kereste államtitkára utódját, illetve többször átnyúlt a feje felett.

A mostani értesülés azért érdekes, mert a Medical Online szaklap ma reggel még azt írta, hogy Kásler Miklós már a miniszterelnöknél is megpedzette Nagy Anikó leváltását, ám Orbán Viktor ezt már csak azért sem támogatta, mert a Fidesz-frakció az erőforrás miniszterrel szemben az államtitkárt pártolja.

A két értesülés látszólag egymásnak ellentmond, de a két cikk alapján úgy tűnik, hogy Kásler Miklós és Nagy Anikó kapcsolata feszültté vált.

A Népszava egy másik cikkében ennek vetületeit részletezi is. Gyakorlatilag érvényes megbízó levél nélkül maradt a tárca által felügyelt összes 6-8 nagy projekt miniszteri biztosa, nincs kinevezett főigazgatója a gyógyszerhatóságnak, a kórházakat felügyelő ÁEEK-nek, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek sem - sorolja a portál. A Népszava azt is írta, hogy sokan találgatják, hogy meddig tölti ki miniszteri megbízatását Kásler, de vannak, akik úgy gondolják, hogy ő marad és dolgozik Nagy Anikó leváltásán, jelölt meghallgatásokat tart. A miniszter az egészségügyért felelős államtitkársághoz tartozó háttérintézményeket is "közvetlen és személyes" irányítása alá vonta. Így már nem Nagy Anikó referál az egyes területek problémáiról a miniszternek, hanem közvetlenül az ÁEEK, a NEAK, illetve az új szakhatóság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ képviselői.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt
applearfolyam
trump, christmas
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
trump, christmas