Előfizetői tartalom

Iráni szankciók feloldásáról döntött a Nemzetközi Bíróság

MTI
A hágai Nemzetközi Bíróság szerdán elrendelte a humanitárius segélyezést és a polgári repülésbiztonságot érintő, Iránnal szembeni amerikai szankciók feloldását. Teherán üdvözölte a döntést, Washington viszont úgy reagált, hogy Irán politikai célokra használja a törvényszéket. A bírói testület elnöke leszögezte: ezen ideiglenes végzés nem jelenti azt, hogy az ügy végén Irán javára fognak ítélni.

Az ENSZ elsődleges bírói szervének végzése az élelmiszerek, mezőgazdasági termékek, gyógyszerek és orvosi eszközök, valamint a polgári légiközlekedés biztonságát szavatolni hivatott felszerelések iráni exportját érintő büntetőintézkedések felfüggesztését írja elő. Szerdán kiadott ideiglenes végzésében a törvényszék annak biztosítására szólította fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés