Előfizetői tartalom

Darvas: elszegényednek az olaszok, ebből jöhet a nagy válság

Portfolio
Az egy főre jutó olasz GDP az elmúlt 20 évben mintegy 20%-kal csökkent, és a kiábrándultság miatt szavazott sok olasz a nem hagyományos pártokra, de az elszegényedés várhatóan folytatódik, ez pedig növeli egy jelentős olasz válság esélyét - hívta fel a figyelmet a Bruegel kutatóintézet vezető kutatója a Budapest Economic Forumon. Darvas Zsolt szerint európai döntéshozói körökben mindezek miatt most egyértelműen az olasz helyzet áll a fókuszban. Előtte a Citi különleges tanácsadója, Willem Buiter is egy nagy olasz válság lehetőségére, illetve annak az eurózónát fenyegető kilátására hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkünk2018.10.04Világhírű közgazdász: tényleg nagy az olasz veszély, Magyarország örülhet, hogy nem használja az eurótDarvas Zsolt előadásának néhány főbb gondolata:2010-2016 között a fix árfolyamrendszerű, jelentős belső kiigazításon átesett, Bulgária exportja lényegesen nagyobbat nőtt, mint a lebegő árfolyamrendszerű Magyarország exportja, így tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés