Előfizetői tartalom

Közép-európai fejlesztési alapra lenne szükség

Portfolio
A visegrádi országok az uniós Juncker-terv mintájára létrehozhatnának egy fejlesztési alapot, egy "mini Juncker-tervet" - mondta csütörtökön a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EIB) alelnöke. Szerinte ennek az alapnak a finanszírozásában akár a szervezet is tudna segíteni.

A hatvan éves születésnapját ünneplő EIB 162 országban összesen 1100 milliárd eurót helyezett már ki, amivel 3000 milliárdnyi beruházást mozgattak meg. A szervezet forrásainak felhasználását tekintve Magyarország a leghatékonyabbak közé tartozik - kezdte előadását Vazil Hudák a Portfolio által szervezett konferencián.Fotó: Stiller ÁkosAz EIB alelnöke szerint Európa lemaradt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés