Előfizetői tartalom

Londoni elemzők: különleges helyzetben a közép-európai régió

Portfolio
A kelet-közép-európai régió jelenleg különleges helyzetben van, a feltörekvő országok között a legjobb pozíciókkal rendelkeznek - értettek egyet a Budapest Economic Forum 2018 rendezvényének első, Samu János, a Concorde Értékpapír elemzési üzletágának vezetője által moderált panelbeszélgetésén a meghívott londoni elemzők, Timothy Ash, a Blue Bay Asset Management vezető elemzője és Dan Bucsa, az UniCredit régiós vezető elemzője. Nem lehet azonban hátradőlni, kockázatok ugyanis vannak: Olaszország, kamatemelések, emelkedő infláció.

Timothy Ash szerint a térség növekedési dinamikája erős, az országok mérlegei rendben vannak, a külső adósságok csökkennek, az egyetlen kockázatos pont az infláció esetleges meglódulása. A bérnyomás ugyanis erős a régiós gazdaságokban, és közben a nyersanyagok oldaláról is felerősödhet az infláció. Az infláció mellett lényeges kockázatnak nevezte válaszában a kínai...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái