Előfizetői tartalom

Óriási válság söpörne végig Európán, ha bejönne az olasz miniszter őrült kijelentése

Portfolio
Matteo Salvini, az olasz Liga párt vezetője, belügyminiszter és kormányfő-helyettes elmondása szerint az olasz kormány akkor sem változtatja meg 2019-es költségvetési hiánycélját, ha az olasz államkötvények német kötvényekhez mért hozamfelára 400 bázispontra nőne. A politikus valószínűleg a vezetés elkötelezettségét akarta demonstrálni, hogy nem engednek a külső nyomásnak, az ehhez hasonló kijelentésekkel ugyanakkor vigyázni kellene, hiszen a hozamfelárak ilyen mértékű elszállása egyet jelentene egy olyan súlyos piaci pánikhelyzettel, amire az euróövezeti adósságválság óta nem volt példa.

A héten újra a piaci szereplők figyelmének középpontjába került Olaszország. A magas adósságráta miatt az EU költségvetési fegyelmet várna el az olaszoktól, a helyi kormány azonban választási ígéreteinek betartása miatt jóval magasabb hiánnyal számol, mint a korábbi vezetés. A hét elején még arról lehetett olvasni, hogy az idén nyáron felállt Liga-Ötcsillag Mozgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés