Előfizetői tartalom

Világhírű közgazdász: tényleg nagy az olasz veszély, Magyarország örülhet, hogy nem használja az eurót

Portfolio
Felelőtlen költségvetési politikát ígérő populista kormányt választott meg az olasz nép és fokozott annak a veszélye, hogy az olasz folyamatok végül az eurózóna létezését is veszélybe sodorják, így örüljenek azok, akik még nem eurózóna-tagok - mutatott rá nagyelőadásában a Portfolio Budapest Econonomic Forum konferencián Willem Buiter. A Citi világhírű közgazdásza, különleges tanácsadója összefoglalta a világgazdaságra leselkedő főbb veszélyeket és azt vázolta, hogy a következő években akár jelentős gazdasági lassulás is jöhet az Egyesült Államokban és Kínában, noha a két nagyhatalom közötti kereskedelmi konfliktus mérséklődésére számít. Az olasz veszélyekre, annak az eurózónára gyakorolt jelentős potenciális hatásaira minapi cikkünkben már mi is felhívtuk a figyelmet:

Kapcsolódó cikkünk2018.10.02Küszöbön az újabb nagy válság, bedőlhet tőle az euróWillem Buiter előadásának főbb gondolatai, üzenetei: Noha év közben számos globális gazdasági növekedési kockázat volt, a Citi tavasszal 3,3%-ról 3,4%-ra emelte az idei évi globális GDP-növekedési előrejelzését és azóta is ott tartja. A jövő évit pedig nemrég 3,3%-ra, a 2020-ast 3,1%-ra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái