Előfizetői tartalom

Aranyévek várnak a magyar gazdaságra

Portfolio
A Takarékbank megerősítette a magyar gazdaság idei növekedésére vonatkozó 4,6 százalékos prognózisát, alapvetően a beruházások fellendülésére alapozva. Ugyanakkor 2019-re a kedvező áthúzódó hatások, valamint a folytatódó dinamikus reálbér-, és ennek köszönhetően a fogyasztás markáns növekedése miatt a három hónappal ezelőttinél magasabb, 4,1 százalékos GDP-bővülési ütemet vár.

Ha mérsékeltebben is, de a külső környezet továbbra is támogatja a magyar gazdaság növekedési, egyensúlyi kilátásait - vélik a Takarékbank elemzői. A második negyedéves adatok alapján a világgazdaság növekedése kissé tovább lassulhatott a tavalyi utolsó negyedévben elért többéves csúcsához képest, annak üteme is tagoltabbá vált az egyes térségekben. Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés