Előfizetői tartalom

Lassabb növekedést és nagyobb deficitet vár idénre az olasz kormány

Portfolio
Az idei évre eddig vázolt 1,5% helyett már csak 1,2%-os GDP-növekedést vár az olasz kormány most frissített gazdasági előrejelzési anyaga és ezzel párhuzamosan 1,6%-ról 1,8%-ra emelték az idei évi várható költségvetési hiány előrejelzést. Közben Giovanni Tria olasz gazdasági miniszter egy Brüsszelbe küldött levélben megerősítette: továbbra is magas, de csökkenő költségvetési deficitekkel tervezik a következő éveket, de ezzel együtt is csökkenő adósságrátát vázol az olasz kabinet.

Nem túl kedvező jel, hogy miközben globális gazdasági fellendülés van idén (a globális GDP 3,4% körüli ütemben nőhet), az olasz gazdaság a korábban gondoltnál lassabban, mindössze 1,2%-kal lesz képes növekedni a frissített kormányzati előrejelzés szerint. Az persze ezzel együtt kedvező, hogy a következő évekre már némi élénkülést vár a kormány, igaz emögött érdemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés