Előfizetői tartalom

Matolcsy: egyszámjegyű jövedelemadó kell

Magyarországnak nyertesnek kell lennie a következő években, ehhez fenn kell tartani a konjunktúrát, emellett 2030-ig folyamatos lépésekben erősíteni kell az ország versenyképességét - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken Budapesten, az "Iránytű a négy százalékhoz" címmel megrendezett Figyelő Top200 konferencián, melynek központi témája a versenyképesség volt. Matolcsy György arról is beszélt, hogy el kell érni, hogy egyszámjegyűre lehessen csökkenteni a személyi jövedelemadót.
Fel kell készülni egy következő válságra is, ami egyúttal óriási lehetőség is, mert úgy kell felkészülni, hogy Magyarország nyertesen kerüljön ki belőle- mondta Matolcsy György. "Ez megvalósítható, Lengyelország példája már megmutatta, hogy jól, sikeresen is lehet válságot kezelni" - mutatott rá.Egyszámjegyű szja kell!A jegybankelnök a konferencia bevezető előadásában...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái