Előfizetői tartalom

A Kínában szolgáló diplomatáknak nincs kubai szindrómája

MTI
A Kínából hazatért diplomatáknak más egészségügyi károsodásaik vannak, mint a Kubából hazatérteknek - közölte az amerikai külügyminisztérium szerdán este. A tárca közleménye szerint az idén tavasszal hazarendelt 15 amerikai diplomata közül 14 esetében nem állapították meg azokat a megmagyarázhatatlan tüneteket, amelyekkel a Kubából visszaérkezett diplomatákat és családtagjaikat kezelik. Ebből az amerikai orvosok arra következtetnek, hogy nincs összefüggés a Kínában és a Kubában történt rejtélyes megbetegedések között.

Egy Kínában szolgálatot teljesítő amerikai diplomata májusban jelezte először, hogy furcsa tünetekkel küszködik. Fejfájásra, kettős látásra, izomgyöngeségre, fülzúgásra panaszkodott. A külügyminisztérium orvosai kiutaztak az ázsiai országba és megvizsgálták az ott dolgozó mintegy 300 diplomatát és családtagjaikat. Tizenöt esetben találtak különös tüneteket, ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés