Újra bevásárolt a Róbert Kórház új tulajdonosa
Gazdaság

Újra bevásárolt a Róbert Kórház új tulajdonosa

Portfolio
A MedAlliance Holding mint vagyonkezelő, a Róbert Károly Magánkórház tavaszi felvásárlása után újabb, egészségügyi vállalkozások akvizíciójáról és integrálásáról állapodott meg a korábbi tulajdonosokkal - tudta meg a Portfolio a holdingtól. A csoport ezúttal a járóbeteg ellátási tevékenységét erősíti, Fábián Lajos a holding igazgatóságának elnöke érdeklődésünkre azt is elárulta, hogy újabb akvizíciókat terveznek.

Újabb akvizíció a magánegészségügyi piacon

A Genium Egészségügyi, Családtervezési és Diagnosztikai Központ, a Medikids Gyermekgyógyászati Központ, valamint a DoKiD kivonuló gyermekorvosi szolgálat a MedAlliance Holding égisze alatt folytatja tovább működését - jelentette be a vagyonkezelő holding.

"A Genium Központ az egyik első, nagyon magas tudományos és szakmai színvonalon működő családtervezési és magzati orvostudományi központ hazánkban, egy olyan érték, mely nagyon jól illeszkedik a Róbert Magánkórház jelenlegi tevékenységéhez, ahol már évente jelenleg is több, mint ezer gyermek látja meg a napvilágot" - fogalmazott a bejelentés kapcsán Fábián Lajos.

A MediKids Gyermekgyógyászati Központ, mint a főváros első magán gyermekgyógyászati központja, a DoKiD kivonuló gyermekorvosi szolgálattal kombinálva hatalmas előnyt biztosít, és biztonságot nyújt a kisgyermekes családok számára a vagyonkezelő értékelése szerint.

Fábián Lajos érdeklődésünkre kifejtette, hogy nem csak a gyermekgyógyászat spektrumában gondolkodnak a továbbiakban, de ez logikus első lépés a további terjeszkedésben. "Célunk, hogy kihasználjuk a rendszer horizontális és vertikális előnyeit" - mondta. "A meddőségi központunk, a terhesgondozási, és szülészeti-nőgyógyászati tevékenységünk jelentette erős rendszerünket csúcsszínvonalú magzati diagnosztikával, és gyermekgyógyászati tevékenységgel is erősítjük" - értékelte az akvizíciót a szakember, aki azt is megjegyezte, hogy érzékelhetően erősödik a magánegészségügyi szolgáltatások iránti általános kereslet.

Kérdésünkre, hogy tervez-e a MedAlliance Holding további akvizíciókat, Fábián Lajos kifejtette: terveznek, de nem maradnak a gyermekgyógyászati spektrumban.

A fenti lépésekkel a MedAlliance magánorvosi ellátórendszere további helyszínekkel is bővül, így a Budapest 13. kerületi Lehel úti kórházon túl, már a Budapest 14. kerületi Thököly úton, valamint a budai oldalon a Hegyalja út 100. alatt is elérhetővé válnak szolgáltatásaik. Az első lépés volt az integrált járóbeteg-ellátás felépítése. "Fontos a terjeszkedés, de nem az új intézmények lokációja alapján, hanem tevékenység és ellátás alapján" - nyilatkozta.

Ki az eladó?

A most megvásárolt orvostudományi központok alapítója és korábbi tulajdonosa Dr. Timmermann Gábor. "Biztos vagyok benne, hogy a MedAlliance szakmai igényessége és pénzügyi háttere segít abban, hogy az általam felépített központok tovább fejlődjenek" - értékelte az ügyletet az eladó, aki a tájékoztatás szerint a MedAlliance Holding magánellátó rendszerén belül folytatja majd tevékenységét.

Mekkora lesz így a csoport?

A MedAlliance Holding a tranzakcióval a Timmermann-csoporthoz tartozó cégek üzletét vette meg. A 2017-es beszámolókból származó adatok alapján a Róbert Károly Magánkórház 2,03 milliárd forintos árbevételéhez így megközelítőleg 560 millió forintos árbevétel adódik az új cégcsoport megvásárlásával. A tavalyi EBITDA eredménye pedig a most megvásárolt csoportnak 170 millió forint volt.

Azt is megtudtuk a MedAlliance Holdingtól, hogy a legfrissebb, idei évre várható bevételi adatok alapján a teljes, újonnan felálló csoport éves összesített árbevétele így már eléri a 3 milliárd forintot.

Újra bevásárolt a Róbert Kórház új tulajdonosa
Kép és címlapkép forrása: Genium Facebook-oldal.

Fél éven belül a második akvirálás

A MedAlliance Holding áprilisban tűnt fel a színen, amikor bejelentették, hogy megvásárolták a Lantos Csaba érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórházat.

Ezt követően készítettünk interjút Fábián Lajossal a cégcsoport terveiről. Már akkor elárulta, hogy bővülést terveznek a magánegészségügyi piacon.

"Mindenképpen bővülést és növekedést tervezünk és azt az értéket, amit a Róbert csapata teremtett, nem csak megőrizni, hanem tovább építeni is szeretnénk. Az adott működési helyszínen behatároltak a lehetőségeink, keressük a járóbeteg rendeléseink számára a területi bővülés lehetőségét és folytatjuk új szakmák bevonását, ahol ez indokolt" - fogalmazott nekünk akkor az igazgatóság elnöke, aki azt is hozzátette: egy integrált rendszerben gondolkodnak, horizontálisan és vertikálisan egyaránt, de van egy harmadik dimenzió is, ami a legfontosabb és amit talán a legnehezebb létrehozni. További részletek itt.

Újra bevásárolt a Róbert Kórház új tulajdonosa
brexit0923
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról
huaweimatex
zuckerberg
Malajzia
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Fed: nincs szó új kamatcsökkentési ciklusról