Előfizetői tartalom

Brutálisra hízott a világ 10 leghatalmasabb tengeri hadserege

Portfolio
Egy jól felszerelt haditengerészet segítségével egy ország nemcsak saját határait tudja megvédeni, hanem globális befolyását is növelni tudja, így volt ez az ókortól fogva egészen a mai napig. Éppen ezért a világ nagyhatalmai kivétel nélkül hatalmas, ütőképes flottával rendelkeznek, a hajók számát tekintve viszont mégsem Amerika, Oroszország vagy Kína az élenjáró. A Business Insider és a Global Firepower segítségével összeszedtük, mely országok rendelkeznek a legtöbb hajót számláló hadiflottával a világon.

10.-8.. 10. IndonéziaFotó: ShutterstockIndonézia a világ legnagyobb szigetországa, több mint 17 ezer kisebb-nagyobb sziget alkot egy nagy szigetcsoportot, az ország haditengerészetének közel 55 ezer kilométernyi partszakaszt kell megvédenie. Az elmúlt években ráadásul Indonézia verbális konfliktusba is került Kínával, mivel a kommunista ország folyamatosan növelni próbálja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái