Előfizetői tartalom

Már fáj a dráguló benzin és a forint esése is - Ez még csak a kezdet

Portfolio
A szolgáltatási kibocsátási árak összességében 0,6%-kal emelkedtek az előző év azonos negyedévihez képest 2018 II. negyedévében a megfigyelt szolgáltatási területeken - derült ki a KSH jelentéséből. A távközlési szolgáltatások olcsóbbak lettek - a szabályozás miatt -, de a szállítás, a postai, futárpostai tevékenység, valamint az infokommunikációs szolgáltatások is drágultak. Számos szolgáltatási terület áralakulására hatással van az üzemanyagárak emelkedése és a forint esése. A következő időszakban ezek a tényezők felfelé hajthatják a szolgáltatási árakat.

A jelentős súlyt képviselő (2016-ban a nemzetgazdaság teljes árbevételéből 1,2, a hozzáadott értékéből 2,4%-kal részesedő) távközlési díjak 11%-kal estek vissza, míg a reklám, piackutatás árai 3,2%-kal maradtak el a 2017. II. negyedévitől. A távközlési díjak markáns csökkenését a korábbi beruházások hatásai, a piaci, a technikai, valamint a jogszabályi változások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés