Óraátállítás: megérkeztek a legfrissebb információk
Gazdaság

Óraátállítás: megérkeztek a legfrissebb információk

Portfolio
Több időre van szüksége az EU-nak ahhoz, hogy megszüntesse a tavaszi és őszi óraátállítást - fejezték ki aggodalmukat az EU közlekedési miniszterei mai informális grazi találkozójukon a Deutsche Welle szerint.
Csak 2021-ben törölnék el az óraátállítást az Európai Unióban - számoltunk be a múlt héten a Bloomberg értesüléséről. Egy javaslat szerint a nyári időszámítást választó országokban 2021. március 27-én, a télit választóknak október 31-én kellene utoljára állítaniuk az órát.Norbert Hofer osztrák közlekedési miniszter a Deutsche Welle beszámolója szerint ma azt mondta, több időre van szüksége az EU-nak, mint az Európai Bizottság által nemrég jelzett 2019-es átállás. Ha ugyanis 2019-ben akarják ezt megtenni, akkor a tagállom többsége nem fogja támogatni.

Hofer szerint széles támogatottságot élvez Ausztria javaslata, amely szerint az állandó téli vagy nyári időszámításra való átállást 2021-ben kell végrehajtani. Három ország (Nagy-Britannia, Svédország és Lengyelország) emellett szkeptikus a különböző időzónák alkalmazása miatt, egy pedig aggodalmát fejezte ki.

Utóbbival arra utalhatott, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker októberi bejelentése szerint minden ország maga dönthetné el, a téli vagy a nyári időszámítást alkalmazza a jövőben.

Ami Magyarországot illeti, Gulyás Gergely nyilvánult meg a múlt héten ez ügyben: saját véleménye szerint Magyarország számára a jelenlegi óraátállításos rendszer a legjobb, mindenki rosszul járna, ha ez megszűnne és a téli vagy a nyári időszámítás lépne életbe - mondta a miniszter.

Az óraátállítással egy kisváros egész éves villamosenergia-fogyasztását meg lehet takarítani - mondtaTihanyi Zoltán, a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. vezérigazgató-helyettese az M1 aktuális csatornán hétfőn.
hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Történelmi tett: olyat tud Magyarország, amit utoljára az IMF-hitel előtt