Előfizetői tartalom

Újabb német tartományban kapott pofont Merkel pártja

MTI
Az exit pollokhoz nagyon hasonló hivatalos előzetes eredményt tettek közzé hétfő hajnalban a németországi Hessenben tartott vasárnapi tartományi választás nyomán, ami azt jelenti, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot, de nagyon meggyengült és ugyanez mondható el az ott ellenzékben politizáló Német Szociáldemokratra Pártról (SPD) is. Közben a Zöldek és az Alternatíva Németországnak (AfD) is nagyot nőtt és ugyanez a minta látszott már a közelmúltbeli bajorországi tartományi választásokon is.

Kapcsolódó cikkünk2018.09.09Még soha nem volt ilyen gyenge Merkelék támogatottságaA vasárnapi hesseni választáson a CDU több mint ötven éve a leggyengébb eredményt érte el, de továbbra is messze a legnagyobb politikai erő Hessenben, és ismét kormányt alakíthat eddigi partnerével, a Zöldekkel. A CDU mellett a Hessenben ellenzékben lévő, szövetségi szinten pedig a kereszténydemokratákkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés