Előfizetői tartalom

Újabb német tartományban kapott pofont Merkel pártja

MTI
Az exit pollokhoz nagyon hasonló hivatalos előzetes eredményt tettek közzé hétfő hajnalban a németországi Hessenben tartott vasárnapi tartományi választás nyomán, ami azt jelenti, hogy a Kereszténydemokrata Unió (CDU) kapta a legtöbb szavazatot, de nagyon meggyengült és ugyanez mondható el az ott ellenzékben politizáló Német Szociáldemokratra Pártról (SPD) is. Közben a Zöldek és az Alternatíva Németországnak (AfD) is nagyot nőtt és ugyanez a minta látszott már a közelmúltbeli bajorországi tartományi választásokon is.

Kapcsolódó cikkünk2018.09.09Még soha nem volt ilyen gyenge Merkelék támogatottságaA vasárnapi hesseni választáson a CDU több mint ötven éve a leggyengébb eredményt érte el, de továbbra is messze a legnagyobb politikai erő Hessenben, és ismét kormányt alakíthat eddigi partnerével, a Zöldekkel. A CDU mellett a Hessenben ellenzékben lévő, szövetségi szinten pedig a kereszténydemokratákkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái