Előfizetői tartalom

Itt a vége a foglalkoztatás növekedésének?

Portfolio
Hónapok óta kicsivel a 4,5 millió fős határ alatt mozog a foglalkoztatottság Magyarországon. A ma megjelent harmadik negyedéves adatok is a történelmi csúcs közelében vannak, miközben a munkanélküliségi ráta minimálisan emelkedett. A munkaerőpiac azonban nem fagyott be: a foglalkoztatáson belül tovább zajlik a közmunkások csökkenése és az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók számának növekedése.

A foglalkoztatási számok hónapok óta csúcs közeli stagnálást mutatnak, 4,6 és 4,9 millió között mozog a szám. Hasonlóan stabilan alakulnak a szezonálisan igazított adatok. Egészen pontosan a nyers adat (4,49 millió fő) új történelmi csúcsot jelent, a szezonálisan igazított mutató pedig minimálisan csökkent. Ez alapján úgy tűnhet, hogy a foglalkoztatás ezen a szinten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés