Trump szerint csak pihenőt tartanak a piacok és persze ő a további emelkedés kulcsa
Gazdaság

Trump szerint csak pihenőt tartanak a piacok és persze ő a további emelkedés kulcsa

Portfolio
A részvénypiacok csak egy kis pihenőt tartanak, mert az emberek látni akarják, mi történik a félidős választásokon - kommentálta az utóbbi hetek piaci folyamatait sajátos stílusában a Twitteren Donald Trump. Az amerikai elnök kitart amellett, hogy részben a Fed tehet a megtorpanásról, ha ugyanis a jegybank nem rohanna ennyire a kamatemeléssel, akkor semmi baj nem lenne.
A részvénypiacok továbbra is masszív emelkedést mutatnak a 2016-os választások óta, most tartanak egy kis szünetet, mert az emberek látni akarják, mi történik a félidős választásokon - írta Twitterén Donald Trump. Hozzátette: ha a választók azt akarják, hogy a részvények tovább essenek, akkor szavazzanak a demokratákra, akik a "venezuelai gazdasági modellben hisznek", a magas adók és a nyitott határok modelljében.
Egy másik keddi tweetjében ismét a Fedet ostorozta az amerikai elnök, aki a Wells Fargo egyik elemzőjének véleményét idézte. Scott Wren szerint, ha a jegybank csak egy kicsit lazább hangnemet ütne meg, akkor az S&P index visszaemelkedhetne 2800-2900 pont környékére a jelenlegi 2664 pontról.
Először azt hittem, az egész egy vicc - nyilatkozta az elnök tweetje után Scott Wren, akit a Business Insider ért el. Ez egyébként nem volt egyszerű, hiszen Trump kommentárja után ő volt a legkeresettebb ember a kereskedők és elemzők közti kommunikációs csatornaként is használt Bloomberg Terminálon. Wren elmondta: egy barátja küldte el neki először az elnök tweetjét, azóta pedig folyamatosan csörög a telefonja, és a számítógépére is özönlenek az üzenetek.

Trump megnyilvánulásával kapcsolatban Wren azt mondta: szerinte az elnök csak elmondta a véleményét, de az nem fogja befolyásolni a Fed döntéshozóit, ettől nem fognak lassabban kamatot emelni.
Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Tobias Adrian - IMF