FONTOS Új magyar bérrobbanás: 600 ezer felett az átlagbér
 
Előfizetői tartalom

Tudod, mennyit költhet el évente egy átlag magyar? Attól függ budapesti vagy szabolcsi

Portfolio
Magyarországon 7,25 százalékkal emelkedett az egy főre jutó vásárlóerő tavalyhoz képest, így egy átlag magyar 6654 eurót (közel 2,2 millió forintot) költhet el - derül ki a GfK kedden ismertetett felméréséből. Az országon belül ugyanakkor továbbra is nagyok a szakadékok, Kelet-Magyarországon az európai életszínvonal alig harmadát érik el.

A 2017-es 6204 euróról 6654 euróra emelkedett a magyarok egy főre jutó vásárlóereje - derül ki a GfK Vásárlóerő felméréséből. Ez az európai átlag felét sem éri el, amivel a 42 országot tartalmazó rangsorban a harmincadik helyre került hazánk közvetlenül Lengyelország mögé. A magyar megyék közözz továbbra is Budapest vezet, a fővárosban egy átlagember majdnem 8200...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés