Előfizetői tartalom

Meg se kottyan a magyar gazdaságnak, hogy lassul az eurózóna

Portfolio
A szeptemberi 53,8 pontról 57,3-ra emelkedett a magyar feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke, miközben az eurózónában folyamatos lassulás látható. Mindez arra utal, hogy a magyar ipart egyelőre nem rengeti meg sem a kereskedelmi háború, sem a valutaövezet gazdaságának lassulása. Habár az 57 pont feletti érték igen kedvezőnek tekinthető, nem felejthetjük el, hogy a magyar BMI nagy volatilitást mutat és visszafogott az előrejelző ereje.

Az eurózónában idén folyamatos a gazdasági növekedés lassulása, és egy ideig a magyar BMI is arra utalt, hogy a korábbinál szerényebb teljesítményt mutat majd a magyar ipar, az elmúlt hónapokban azonban fordulat következett be. A BMI kisebb ingadozás mellett, de újra növekvő pályára került. Októberben 57,3 pontra emelkedett a szeptemberi 53,7-ról a Magyar Logisztikai, Beszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés