Előfizetői tartalom

Mikor lesz magyar euró? Az oroszok és a kínaiak is kivetették ránk a hálójukat

Portfolio
Lassan tizenöt éve, hogy az Európai Unió történetének legnagyobb bővítése megtörtént, amikor Magyarország is csatlakozott a közösséghez. Ugyanakkor az EU keleti tagállamai napjainkban inkább kelet felé tekintenek, Oroszországgal és Kínával fűzik szorosabbra a kapcsolatukat ahelyett, hogy például az euró bevezetésén gondolkodnának - olvasható a JP Morgan napokban kiadott elemzésében. Közben az EU is próbál új területek felé nyitni, így a következő években a jelenlegi tagállamok meggyőzése mellett a nyugat-balkáni bővítés is terítékre kerülhet.

Elakadt a felzárkózás, főleg nálunkJövő májusban lesz tizenöt éve, hogy az EU legnagyobb bővítése során összesen tíz tagállam csatlakozott a közösséghez, majd 2007-ben Románia és Bulgária követte őket. Azóta viszont megakadt a bővítés, a 2008-as válság óta csak Horvátország nyert bebocsátást. A 2004-es csatlakozást követően az új tagállamok konvergenciája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés