Előfizetői tartalom

Az idei növekedés már Brüsszelből is látszik, de aztán behúzzuk a kéziféket

Portfolio
A tavasszal becsült 4%-ról 4,3%-ra húzta fel magyar növekedési prognózisát az Európai Bizottság - derül ki a csütörtökön megjelent őszi előrejelzésből. A jövő évi növekedést illetően is optimistábbak lettek Brüsszelben, utána viszont várhatóan nagyot fékez majd a magyar gazdaság. Az EU többi országára és a térség egészére adott friss prognózisokról külön cikkben írtunk:

Kapcsolódó cikkünk2018.11.08Lassulás vár az európai gazdaságra, megáll az olasz adósságcsökkenésA Bizottság értékelése szerint elsősorban a prociklikus költségvetési és monetáris politika támogatja a növekedést idén. Kiemelik, hogy a második negyedévben 4,9 százalékosra ugrott a növekedési ütem, de a konjunktúramutatók alapján rövidtávon is lassulás jöhet onnan....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés