Előfizetői tartalom

Kész a Brexit-szöveg, mégis a káosz határára jutott az Egyesült Királyság!

Portfolio
Bár ma hajnalra lényegében elkészült az uniós kilépés jogi szövege az EU-brit tárgyalásokon, de ez mégsem ad okot örömre, mert ezt a kilépési feltételrendszert valószínűleg nem tudja elfogadtatni a brit parlamenttel Theresa May kormányfő, ami a font esését váltotta ki hétfőn. Ha viszont May mégis megpróbálkozik a parlamenti szavazással, de nem szerzi meg a legalább 320 támogató szavazatot az alsóházban, úgy káosz-közeli helyzet vár az országra. Hétfő délután aztán Michel Barnier uniós Brexit-ügyi főtárgyaló be is jelentette, hogy tényleg kész a jogi szöveg, amire megrántották a fontot, de ez a borús politikai kilátásokon vajmi keveset változtat.

Még tovább nőtt a nyomás Theresa May kormányfőn, mert a hétvégi híráramlás szerint nemcsak pártján belül, hanem saját kormányán belül is vannak erősen ellenálló miniszterek, akik ellenzik a May által szorgalmazott Brexit-stratégiát (viszonylag szoros kapcsolat maradjon az EU-val a kilépés után). Múlt pénteken egyébként le is mondott Jo Johnson közlekedési miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés