Előfizetői tartalom

Kettészakad Európa: a kontinens fele elfogy, Magyarország is nagy bajban van

Portfolio
Jelentős népességfogyásra kell felkészülni Magyarországon az elkövetkező évtizedekben, amin az sem fog érdemben változtatni, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az EU-ból, az életbe lépő szigorúbb külföldi munkavállalási szabályozás miatt pedig kevesebben vándorolnak majd a szigetországba - olvasható az ING legfrissebb elemzésében. Bár nem néz ki túl jól a magyar népesedési folyamat, nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő országokkal is találkozhatunk a térségünkben, miközben Nyugat-Európában több országban is jelentős népességnövekedés várható.
Az ING ma tett közzé egy elemzést, amelyben alaposan körbejárja az Egyesült Királyság közelgő EU-s kilépésének lehetséges hatásait. A téma vizsgálatát persze jelentősen megnehezíti, hogy még mindig nem tudni, lesz-e megállapodás a Brexit körülményeiről, és ha igen, akkor az részleteiben mit takar majd. Az elemzés egyik fejezete a Brexit kapcsán a szigetországba történő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái