Előfizetői tartalom

Egészségügyi szétválasztás: ítéletet mondtak a cégvezetők a kormány tervéről

Portfolio
Kártékony lenne a köz- és a magánegészségügy teljes és radikális szétválasztása, ugyanakkor szükség volna a kettő közötti verseny kialakítására - foglalta össze mai Private Health Forumunk első panelbeszélgetésének egyik fő tanulságát Lantos Csaba, a beszélgetés moderátora. A beszélgetésben állami és magánszolgáltatók vezetői is megjelentek, a szétválasztás mellett a cafeteria megszüntetéséről és a minőségbiztosításról is szó volt.

Hogy értelmezhető az a jogszabálytervezet, amely kizárná közintézményeket a magánegészségügyi szolgáltatások végzéséből? Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja szerint nem lenne jó megoldás ez, de a jelenlegi körülményekből ennyit lehet kihozni. Nem megtiltani akarja, hanem rendezett mederbe próbálja terelni a kormány az állami kapacitások kihasználását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés