Előfizetői tartalom

Már Merkel is közös európai hadseregről álmodik

Portfolio
Tovább kell dolgozni azon a vízión, hogy egy közös európai hadsereget állítsunk fel egyszer - mondta kedden az Európai Parlamentben Angela Merkel német kancellár. Ezzel a politikus ismét beállt Emmanuel Macron francia elnök mellé a kérdésben. Merkel szerint a jövőben az Európai Unióban csökkenteni kell az egyhangú döntések súlyát, és minden tagállamnak be kell tartania a jogállamiság normáit.

Angela Merkel szerint Európa előnye, hogy a sokszínűség mellett is tud közös célokért dolgozni. Először fordul elő, hogy egy ország elhagyja az EU-t, nem tudjuk, ennek milyen mélyebb következményei lesznek, jelenleg is zajlanak a tárgyalások - mondta a Brexitről a kancellár. A német államfő szerint Európa bebizonyította, hogy országai és állampolgárai nincsenek magukra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés