Szócska Miklós: használj adatot, életet ment!
Gazdaság

Szócska Miklós: használj adatot, életet ment!

Portfolio
Az egészségügy teljesen át fog alakulni a digitalizáció hatására - mondta Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója a Portfolio Private Health Forum 2018 című konferenciáján, aki szerint ez már a szemünk előtt zajlik.
Nagyon sokan vannak, akik okoseszközeiken keresztül használnak egészségügyi alkalmazásokat, de ezek még nem kiforrott eszközök - mondta Dr. Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója. Előadásában ugyanakkor kiemelte, hogy ezzel rengeteg adatot biztosítunk a fejlesztéshez, amivel tökéletesebbé válnak a rendszerek.

"Használj adatot, életet ment" - mondta Szócska Miklós, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy nagyon fontos az adatintegráció. A digitális egészségügy már itt van, előttünk zajlik. Látjuk, hogy lassú az intézményesülése, de ennek hatására teljesen át fog alakulni az orvos-beteg kapcsolat, a betegút, illetve az ellátás - emelte ki Szócska Miklós, aki szerint gyakorlatilag minden kapcsolat át fog alakulni a digitalizáció hatására.

Nagyon komoly kérdés, hogy mennyire vagyunk készek erre a digitális transzformációra. Meggyőződésem, hogy az egészségügyi adatok feletti ellenőrzés fontosabb, mint a magán vagy közszolgálati egészségügyi problémája - emelte ki Szócska Miklós. A kérdés már csak az, hogy adatrabszolgák leszünk vagy résztvevők leszünk az új digitális ökoszisztémában.

Szócska Miklós: használj adatot, életet ment!
Fotó: Stiller Ákos

"A telemedicina nem csupán egy újabb technológiai innováció, mert a vége az, hogy ez az eszközrendszer beépíthető a betegutakba" - mondta Mezei Szabolcs, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. közszolgálati tanácsadás üzletágának igazgatója a Portfolio Private Health Forum 2018 című konferenciáján.

Európa olyan, mint amilyen lenni szokott, mindenki másképp csinálja. A jó gyakorlat az Egyesült Királyság és Skócia, ahol mind az állami, mind a magánszféra részt vett a telemedicina-rendszer felépítésében. Franciaországban erős állami kezdeményezés volt, Németországban pedig explicit tiltás van, aminek határát a magánszolgáltatók feszegetik.

Szócska Miklós: használj adatot, életet ment!

Kattintásra képgaléria nyílik:

hősök tere_getty
Ipari tartályok
Official Photo 2019 - Emmanuel Babeau (6) (1)
Megint véleményt mond Magyarországról az IMF
GettyImages-1180027214
erdogan
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Történelmi tett: olyat tud Magyarország, amit utoljára az IMF-hitel előtt