Gazdaság

Kormányinfó: jövőre is 4% feletti növekedést vár a kormány

Portfolio
A tervek szerint délelőtt tíz órától megint a sajtó elé áll Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy az aktuális kormánydöntésekről beszámoljanak. Hetek óta várunk több lényeges gazdasági döntésre is, ezekről is elárulhatnak akár új információkat.

Nem mondják el, mit akar a kormány a minimálbérrel

Azt szeretnénk, hogy a felek egyezzenek meg a jövő évi minimálbérről. Tudjuk, hogy ha a munkaadók és a munkavállalók nem tudnak megállapodni, akkor a kormánynak kell javaslatot tennie, de egyelőre nem szeretném elárulni a kormány álláspontját, mert az megnehezítené a tárgyalásokat - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány nem akar környezetvédelmi termékdíjat

Tárgyalt a kormány a környezetvédelmi termékdíj bevezetéséről a műanyag zacskók esetében, de ez lekerült a napirendről - mondja Gulyás Gergely.

Lesz ltp-felülvizsgálat?

Amíg a törvény nem lépett hatályba, addig bárki köthetett szerződést, ha ezt követően kötöttek szerződést, akkor az jogellenes, és felül kell vizsgálni ezeket a szerződéseket, de erről a bankfelügyeletnek kell döntenie - mondja az ltp-rohamról Gulyás. A miniszter hozzátette: vannak olyan információik, hogy történtek ilyen jogellenes szerződéskötések.

20 milliárd a veszprémi arénára

A kormány most döntött arról is, hogy a 2022-es kézilabda Európa-bajnokságra a Veszprém Aréna felújításához biztosítja a költségeket, a jelenlegi 4500 fős csarnokot 8000-re bővítik, ennek a teljes költsége 20 milliárd forint körül van - mondja Gulyás Gergely.

Fair Brexit kell

Mi annak örültünk volna, ha az Egyesült Királyság az EU része marad, a népszavazás után az volt a magyar kormány álláspontja, hogy fair Brexitre van szükség, mindenki számára előnyös kapcsolatot kell fenntartani - mondja a miniszter. Kiemeli, hogy a jövő hét végén rendkívüli EU-csúcs lesz, de a brit parlamentnek is jóvá kell hagynia a megállapodást, ami szerinte nem jelent szakítást a vámunióval. A szigetországban dolgozó magyar munkavállalók jogai semmiben nem sérülnek - szögezi le Gulyás.

Még az idén nagy döntés jöhet az egészségügyről

Az egészségügyi fejlesztések és ellátás szerint még az idén várható olyan kormánydöntés, mely átfogóan foglalkozik majd az egészségügy jelenlegi problémáival - mondja újságírói kérdésre Gulyás. Hozzátette: a János kórház esetében 2022-23-ra egy megújult és részben teljesen új kórházzal lehet számolni.

Szombaton Orbán-Tarlós randevú

Szombaton ünnepi közgyűlés keretében írja alá a megállapodást a kormány és Budapest együttműködéséről Orbán Viktor és Tarlós István. Ennek keretében jön létre a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, ami minden lényeges budapesti fejlesztéssel foglalkozik majd. Szintén döntött arról a kormány, hogy a 3-as metró felújítását 80 milliárd forinttal támogatja az uniós forrásokon felül, ennek felhasználása 2019-22-re eshet.

Stabil a magyar gazdaság

Nagyon sok napirendi pontot tárgyalt meg a kormány és a kabinetek, mivel most három hét után volt kormányülés - kezdi Gulyás Gergely. Elsőként a kormány áttekintette a migrációs helyzetet a bosnyák-horvát határon. Varga Mihály a magyar gazdaság helyzetéről adott áttekintést, tegnap jelent meg a harmadik negyedéves 5%-os növekedési adat, ami dobogós helyet jelent Európában - mondja a miniszter. A növekedés alapjai stabilak, a költségvetési hiányt betarthatónak látjuk - mondja Gulyás. Szerinte fontos az adósságfék a magyar gazdaságban. A növekedésben az építőipar volt a legnagyobb súlyú, a fogyasztás bővülése pedig igazolja a béremelések helyességét.

Jövőre is reálisnak tűnik a 4% feletti gazdasági növekedés - szögezi le.

Várva várt döntésekkel jöhet a Kormányinfó

A csütörtök délelőtti Kormányinfón az alábbi gazdaságilag is lényeges hírekre figyelhetünk kiemelten:

  • A CSOK átalakítása, új szabályok
  • Demográfiai csomag
  • Versenyképességi intézkedések
  • Budapesti nagyberuházások
  • Uniós források átutalása
  • Brexit, jövő heti újabb EU-csúcs
koronvavirus
sme kkv csomag laptop
kínai jüan
A lány, aki végrehajtotta a világ egyik legnagyobb hackertámadását, majd ezzel hencegett
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
koronvavirus