Előfizetői tartalom

Magyar és cseh EU-kilépés bukkan fel a következő évek forgatókönyvei között

Portfolio
Öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel Közép-Európa számára 2025-ig a Visegrad Insight és a GMF közös tanulmánya, és a forgatókönyvek az illiberalizmus EU-n belüli győzelmétől kezdve az integrációs erők felülkerekedésén át egy új közép-európai tavaszig terjednek - foglalja össze a kedden Brüsszelben bemutatott tanulmányt a Bruxinfo. Az egyik forgatókönyv azzal számol, hogy Magyarországon a 2022-es parlamenti választásokkal együtt az EU-ból való kilépésről is népszavazást tartanak és ezen a szűk többség a kilépést választja majd.

A közép-európai politológusok közreműködésével szeptemberben véglegesített, tegnap Brüsszelben is bemutatott - a Visegrad Insight című kiadvány és a German Marshall Fund (GMF) által jegyzett - anyag öt lehetséges fejlődési irányt lát a következő hét évben Közép-Európa és azon belül is a négy visegrádi ország számára. Ezek röviden az alábbiak: A közép-európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés