Előfizetői tartalom

Meghátrált a lengyel kormány, és esik a népszerűsége a mélyülő korrupciós botrányban

Portfolio
Akár a jegybankelnök és a miniszterelnök lemondásához is elvezethet az egyre mélyülő lengyel korrupciós botrány a kedden elindult tanúkihallgatások után és sérülhet a kormánypárt népszerűsége, illetve az ország imázsa is - hívja fel a figyelmet helyzetelemzésében a Teneo. Egy friss közvélemény-kutatás máris alátámasztja, hogy esik a kormánypárt népszerűsége. Közben a botrányban érintett két kereskedelmi bank árfolyama tegnap tovább zuhant, ma felpattanás látszik. Ma egyébként a lengyel kormánypárt egy másik ügyben lényeges döntést hozott: meghátrál a lengyel legfelsőbb bírósági átalakításban, mivel elfogadja az Európai Bíróság ezt kötelezően előíró ítéletét.

Nem látni, meddig mélyül az ügyKedden elkezdték az ügyészek kihallgatni a lengyel korrupciós botrány tanúit és bár még nem látni, hogy hova fejlődik az ügy, de elképzelhető, hogy a PiS kormánypárt által jelölt Adam Glapinski jegybankelnököt, illetve a párt egyik legfőbb támogatóját, a Grzegorz Bierecki szenátort is elsodorja - foglalja össze helyzetértékelésében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés