Előfizetői tartalom

Beismerés az olasz kormánytól: "már nem bírjuk sokáig"

MTI
Az Európai Uniónak tiszteletben kell tartania az olasz népet, főleg ha az olaszok pénzéről van szó - nyilatkozta Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes csütörtökön, miután az Európai Bizottság bejelentette, hogy az olasz kormány költségvetési tervezete miatt túlzottdeficit-eljárást kezdeményezett Olaszországgal szemben. Mindeközben a költségvetési csomag egyik atyjának tartott Paolo Savona EU-ügyi miniszter az olasz sajtónak úgy nyilatkozott, gyors megoldást kell találni, mivel Olaszország "nem bírja sokáig".

Matteo Salvini, a Liga kormánypárt vezetője hangsúlyozta, hogy a római kormány az uniós eljárás ellenére nem fog "egy lépéssel sem hátralépni". Kiemelte, hogy az olaszok pénzéről van szó, akik az uniós kasszához is hozzájárulnak. Korábban Salvini azt mondta, nem érdekli hány figyelmeztetést, levelet küld Brüsszel Rómának. "Várom a Télapó levélkéjét is" - üzente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés