Aggódhat a McDonald's, a KFC és a Burger King: radikális lépéssel állt elő a londoni polgármester
Gazdaság

Aggódhat a McDonald's, a KFC és a Burger King: radikális lépéssel állt elő a londoni polgármester

Portfolio
Jövő februártól kitiltják az egészségtelen élelmiszereket népszerűsítő reklámokat a londoni tömegközlekedési hálózatból, hogy a brit főváros - a polgármester szavaival élve - hatékonyan fel tudja venni a harcot a gyermekelhízás "ketyegő időzített bombájával".
Sadiq Khan londoni polgármester már korábban is sürgette, hogy tegyenek lépéseket az egészségtelen ételek és italok reklámozásának korlátozása érdekében, a brit fővárosban ugyanis egyre nagyobb problémát jelent az elhízás, különösképp a gyerekek körében. Felmérések szerint a 10-11 éves londoni gyerekek majdnem 40%-a túlsúlyosnak tekinthető, ami egész Európában az egyik legmagasabb arány. Az egyre inkább népbetegséggé váló állapot több milliárd fontba kerül éves szinten az egészségügyi rendszernek.

Elkerülhetetlen, hogy lépéseket tegyünk a ketyegő időzített bomba hatástalanítása érdekében, ebben pedig fontos szerepet játszhat az egészségtelen élelmiszerek reklámozásának korlátozása.

- fogalmazott a polgármester.

A részletes tervek szerint a tiltás február 25-én lépne életbe, ennek keretében pedig tilos lenne a londoni tömegközlekedési hálózatban (buszok, villamosok, metrók, megállók, stb) olyan egészségtelen (magas só-, cukor-, vagy zsírtartalmú) élelmiszereket reklámozni. Ráadásként a különböző éttermek csak legegészségesebb termékeiket reklámozhatják majd.

Egészségügyi szakértők üdvözölték a polgármester tevét, az ugyanis fontos lépés az elhízás elleni háború megnyerésében. Jamie Oliver, brit sztárszakács szintén támogatja a kezdeményezést. Elmondása szerint "nagyszerű" lépés ez a döntéshozók részéről, ami a londoniak "elsöprő többségének" támogatását élvezi.

Természetesen nem mindenki örül az intézkedésnek. A hirdetési ágazat érdekvédelmi szervezete, az Advertising Association álláspontja szerint nincs egyértelmű összefüggés a magas só-, cukor-, illetve zsírtartalmú élelmiszerek tömegközlekedési hálózatban történő reklámozása és a gyermekelhízás között. A lépés csak arra lesz jó, hogy a londoni tömegközlekedés fontos bevételektől essen el, aminek végül az utasok fizetik majd meg az árát.


(Independent)
applearfolyam
trump, christmas
GettyImages-140837560
Kiderült, kik irányíthatják a Lánchíd melletti szállodát
Minister of Finance of Hungary, Mihaly Varga
Paks nuclear power plant
modern irodabelso emberekkel
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
trump, christmas