Aggódhat a McDonald's, a KFC és a Burger King: radikális lépéssel állt elő a londoni polgármester
Gazdaság

Aggódhat a McDonald's, a KFC és a Burger King: radikális lépéssel állt elő a londoni polgármester

Portfolio
Jövő februártól kitiltják az egészségtelen élelmiszereket népszerűsítő reklámokat a londoni tömegközlekedési hálózatból, hogy a brit főváros - a polgármester szavaival élve - hatékonyan fel tudja venni a harcot a gyermekelhízás "ketyegő időzített bombájával".
Sadiq Khan londoni polgármester már korábban is sürgette, hogy tegyenek lépéseket az egészségtelen ételek és italok reklámozásának korlátozása érdekében, a brit fővárosban ugyanis egyre nagyobb problémát jelent az elhízás, különösképp a gyerekek körében. Felmérések szerint a 10-11 éves londoni gyerekek majdnem 40%-a túlsúlyosnak tekinthető, ami egész Európában az egyik legmagasabb arány. Az egyre inkább népbetegséggé váló állapot több milliárd fontba kerül éves szinten az egészségügyi rendszernek.

Elkerülhetetlen, hogy lépéseket tegyünk a ketyegő időzített bomba hatástalanítása érdekében, ebben pedig fontos szerepet játszhat az egészségtelen élelmiszerek reklámozásának korlátozása.

- fogalmazott a polgármester.

A részletes tervek szerint a tiltás február 25-én lépne életbe, ennek keretében pedig tilos lenne a londoni tömegközlekedési hálózatban (buszok, villamosok, metrók, megállók, stb) olyan egészségtelen (magas só-, cukor-, vagy zsírtartalmú) élelmiszereket reklámozni. Ráadásként a különböző éttermek csak legegészségesebb termékeiket reklámozhatják majd.

Egészségügyi szakértők üdvözölték a polgármester tevét, az ugyanis fontos lépés az elhízás elleni háború megnyerésében. Jamie Oliver, brit sztárszakács szintén támogatja a kezdeményezést. Elmondása szerint "nagyszerű" lépés ez a döntéshozók részéről, ami a londoniak "elsöprő többségének" támogatását élvezi.

Természetesen nem mindenki örül az intézkedésnek. A hirdetési ágazat érdekvédelmi szervezete, az Advertising Association álláspontja szerint nincs egyértelmű összefüggés a magas só-, cukor-, illetve zsírtartalmú élelmiszerek tömegközlekedési hálózatban történő reklámozása és a gyermekelhízás között. A lépés csak arra lesz jó, hogy a londoni tömegközlekedés fontos bevételektől essen el, aminek végül az utasok fizetik majd meg az árát.


(Independent)
Frankfurti tőzsde
Bejelentették a nagy megállapodást az Intesa és az Intrum között
vitézy dávid
brexit
coronavirus
Gázolaj
wall street
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
coronavirus