Előfizetői tartalom

Egyetlen ábra arról, mennyire keservesen kettészakadt Magyarország

Portfolio
A várható élettartam nemzetközi összehasonlítása már ad egy pillanatképet arról, hogy milyen egy adott ország egészségi állapota és fejlettsége, de ha a legalacsonyabb és legmagasabb iskolai végzettséggel rendelkező emberek várható élettartama közötti különbséget tesszük egymás mellé, akkor képet kaphatunk a társadalom kettészakadásáról. Az OECD friss adatai azt mutatják: Magyarország ebből a szempontból nagyon rosszul szerepelt.

Az európai országok közül csak Litvániában, Lettországban, Bulgáriában és Romániában volt alacsonyabb a születéskor várható élettartam (átlagos értéke) 2016-ban, mint Magyarországon. Ezt eddig is tudtuk nagyjából, sőt az idősoros trendekkel is tisztában lehettek a Portfolio olvasói, vagyis konkrétan, hogy évek óta stagnál a várható élettartam idehaza:Kapcsolódó cikkünk2018.11.08Ijesztő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés