Előfizetői tartalom

A magyar gazdaságot nem hatja meg az európai lekonyulás

Portfolio
Ahogy a beszerzésimenedzser-index, úgy a GKI konjunktúraindexe sem mutatja azt a gazdasági lassulást, ami az európai fejlett gazdaságoknál hónapok óta jellemző tendencia. Novemberben lényegében változatlan maradt a GKI konjunktúraindexe, ezen belül az üzleti várakozások október után most is javultak. A fogyasztóiak csökkentek ugyan, de továbbra is optimizmust jeleznek.

Az üzleti szférán belül csak a kereskedelmi várakozások romlottak, illetve az ipari bizalmi index emelkedése mondható hibahatáron belülinek. Érezhetően erősödött viszont a szolgáltató cégek és különösen az építőipari vállalkozások optimizmusa.Az iparban az elmúlt időszak termelésének és a készletállománynak a megítélése kissé romlott, a termelési várakozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés