Előfizetői tartalom

Mégis elkerülhető az európai válság - Óriási fordulat készül az olaszoknál

Portfolio
Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettes tegnapi nyilatkozatában felvetette annak lehetőségét, hogy a kormány hajlandó módosítani azt a jövő évi költségvetési tervet, ami miatt nyílt politikai összetűzésbe került az Európai Bizottsággal. A Reuters értesülései szerint az olasz kormány ma ülésezik, hogy megvitassa a jövő évi hiánycél lehetséges módosítását: a 2,4%-os deficitet akár 2%-ra is lefaraghatják. Az persze kérdés, hogy ez elegendő lesz-e a brüsszeli testület számára a túlzott deficit eljárás megszüntetéséhez, az olasz kormány kompromisszumkészségének mindenesetre megörültek a piaci szereplők, emiatt az olasz állampapír-hozamok nagyot estek a ma reggeli kereskedésben.

Múlt hét szerdán az Európai Bizottság különösen súlyos szabálysértésnek ítélte meg az olasz kormány által benyújtott jövő évi költségvetési tervezetet, ezért a brüsszeli testület úgy határozott, hogy javasolja az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő Eurogroup számára az Olaszország elleni túlzott deficit eljárás elindítását.Kapcsolódó cikkünk2018.11.21Eldőlt:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái