Előfizetői tartalom

Jelentett a Bizottság a bankunióról

Portfolio
Az Európai Bizottság ma eredményjelentést adott közre az uniós bankszektorban végzett kockázatcsökkentés legújabb fejleményeiről, és közleményben tekintette át az uniós pénzügyi rendszer integrációjának és stabilitásának előmozdítását célzó intézkedések terén elért előrehaladást. A két dokumentumból megállapítható, hogy az EU bankszektorában tartós ütemben folytatódik a kockázatcsökkentés, a pénzügyi stabilitás pedig jelentősen megerősödött az utóbbi években. Ugyanakkor folytatni kell a pénzügyi stabilitással és az integrációval kapcsolatos munkát, és itt az ideje, hogy a Tanács és a Parlament a még elfogadásra váró kezdeményezések mindegyikéről megállapodásra jusson.

A nemteljesítő hitelek csökkentéséről szóló harmadik eredményjelentésében a Bizottság kiemeli, hogy az európai bankszektorban 2018 első felében tovább csökkent a nemteljesítő hitelek állománya, melyek aránya jelenleg átlagosan 3,4%-ot tesz ki, vagyis közelít a válság előtti szintekhez. A jelentés ugyanakkor azt is megállapítja, hogy noha ez a tendencia igen biztató...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái