Előfizetői tartalom

Évek óta nem akartak ilyen kevesen Nagy-Britanniába menni

MTI
Hatévi mélypontra csökkent a júniussal zárult egy évben az Európai Unió társállamaiból érkezők nagy-britanniai bevándorlása, nem kis részben a keleti EU-országok állampolgárainak most már tömeges elvándorlása miatt. A brit statisztikai hivatal (ONS) csütörtökön ismertetett becslése szerint a vizsgált tizenkét hónapban nettó 74 ezer volt a tartós letelepülési szándékkal Nagy-Britanniába érkező külföldi EU-állampolgárok száma, 2012 óta a legalacsonyabb.

A statisztikai hivatal ismertetése szerint a júniussal véget ért egy évben 219 ezren érkeztek letelepedési céllal más EU-országokból, és 145 ezer EU-állampolgár távozott. Az Európai Unióba 2004-ben felvett nyolc közép- és kelet-európai tagállam, köztük Magyarország bevándorlási mérlege most már negatív: az ONS kimutatása szerint ezekből az országokból a vizsgált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés