Előfizetői tartalom

Újabb fontos lépés a Brexit visszafordítása felé

Portfolio
Az Egyesült Királyságnak lehetősége van egyoldalúan visszavonni az 50. cikk szerinti eljárás elindítását, vagyis visszacsinálni a kilépését az Európai Unióból - állapította meg az Európai Bíróság főtanácsnoka. Ez újabb fontos lépés lehet, hiszen egyre hangosabbak a Brexit-ellenes hangok, az ellenzők pedig most újabb muníciót kaphatnak.

Az elmúlt hetekben egyre több hír érkezett arról, hogy már a brit képviselők egy része is visszafordítaná a Brexitet, ezért várták az Európai Bíróság keddi főtanácsnoki véleményét. A folyamat nulladik lépése ugyanis az lenne, hogy az Egyesült Királyság jelezze, hogy egyoldalúan visszavonja kilépési szándékát, a kérdés az volt, hogy ezt jogilag megteheti-e. Campos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés