Előfizetői tartalom

Nem lesz üzemanyagadó-emelés - Teljes visszavonulót fúj a francia kormány

MTI
|
Portfolio
A francia kormány felhagy üzemanyagadó emelésének szándékával - írja az Euronews Édouard Philippe francia kormányfő szerdai felszólalását idézve. Korábban még csak az adóemelés hat hónapos felfüggesztéséről volt szó, a sárgamellényes mozgalom azonban országszerte folytatta a tüntetéseket, így teljes visszavonulót fújt a francia kormány.

A miniszterelnök kedden jelentette be, hogy eleget téve a sárgamellényes mozgalom legfőbb követelésének a kormány hat hónapos moratóriumot hirdet az üzemanyag adójára, valamint befagyasztja a lakossági energiaárakat és három százalékkal megemeli a minimálbért. Ez azonban nem volt elég, a tüntetések folytatódtak, így most úgy tűnik, a kormány végleg elállt az adóemelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés