Előfizetői tartalom

Tovább puhul az olasz kormány, szakadnak a kötvényhozamok

Portfolio
Ma is számos olyan apró jel érkezett, ami szintén afelé mutat, hogy tovább puhul az olasz kormány a Brüsszellel vívott költségvetési háborúban és igyekszik elkerülni a túlzott deficit eljárás folytatódását. Például úgy tűnik, hogy a már bejelentett nyugdíjreformból és alapjövedelemből is hajlandóak kicsit engedni, hogy ezzel költségvetési spórolást érhessenek el. A hírekre az olasz kötvényhozamok többhavi mélypontra szakadtak.

Az elmúlt napokban már érkeztek arról hírek, hogy hajlandó kicsit lefelé faragni a 2,4%-os jövő évi GDP-arányos államháztartási hiánycélból az olasz kormány, ebben ma sincs változás, illetve csak annyi, hogy most azt ígérik: jövő hétre áll majd össze az átdolgozott büdzsé (noha már tegnap és nagyon várta azt az Európai Bizottság). Sőt, ma arról beszélt az olasz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés