Előfizetői tartalom

Majdnem bedőlt a világgazdaság, amikor legutóbb hasonló dolog történt Amerikában

Kisebb pánik bontakozott ki a héten az amerikai részvénypiacokon, amelyben a kötvénypiaci folyamatoknak is fontos szerepük volt. Legutóbb a 2008-as válság előtt láthattunk arra példát, hogy az amerikai hozamgörbe a 2-10 éves időtávon negatív meredekségűvé vált, a héten azonban nagyon közel kerültünk ehhez az állapothoz. A múltbéli tapasztalatok alapján a hozamgörbe negatív meredekségűvé válását 1-2 éven belül recesszió (és jelentős részvénypiaci korrekció) követte, ezért érdemes lesz nagyon figyelni az amerikai kötvénypiaci folyamatokra a következő hónapokban.
Megijedtek a tőzsdékRövid életűnek bizonyult a múlt hét pénteki fellélegzés az amerikai részvénypiacokon, a vezető részvényindexek ugyanis kedden ismét zuhanórepülésbe kapcsoltak. Bár a kereskedelmi háborús feszültségek továbbra is aggasztják a befektetőket, a heti durva esésben főszerep jutott az amerikai gazdasági növekedés várható lassulásával kapcsolatos félelmek...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái