Előfizetői tartalom

Közel egymillió magyar teljes kilátástalanságban él

Általánosságban kijelenthető, hogy a 16-24 éves korosztályba tartozó, Budapesten élő, magas jövedelmű családból származók a legelégedettebbek az élethelyzetükkel Magyarországon - derül ki a KSH legfrissebb elemzéséből. Magasabb életkorhoz, alacsonyabb végzettséghez és jövedelemhez, illetve vidéki életvitelhez általában kisebb elégedettség társul. A legtöbben jövedelmi helyzetükkel a leginkább elégedetlenek. A válaszadók 8,4%-a értékelte jövőbeli helyzetét kilátástalannak, 60,8%-uk közepesen elégedett jövőbeli lehetőségeivel, míg 30,8%-uk bizakodóan tekint a jövőbe.
A Központi Statisztikai Hivatal pénteken megjelent Mikrocenzus 2016: Szubjektív jólét című tanulmányában érdekes dolgokat olvashatunk arról, hogy a magyar emberek miként értékelik saját jóléti helyzetüket. Mindezt lakhely, végzettség, családi állapot, nemek, jövedelmi helyzet és korosztályok szerinti bontásban külön-külön. A megkérdezettek 11 fokú skálán fejezhették...

Tisztelt felhasználónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Ha rendelkezik érvényes előfizetéssel, kérjük, lépjen be az alábbi űrlapon:

 

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái