Előfizetői tartalom

Jövőre is éhesek lesznek a magyar munkaerőre a cégek

Portfolio
Továbbra is optimisták a hazai munkáltatók, nagy munkafelvételi kedvről számoltak be 2019 első negyedében - derül ki a ManPower friss jelentéséből. Hasonló eredményre jut az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) kutatása is, ám azt is hozzáteszik, hogy a korrekcióval végzett becslés arra utal, hogy a cégek nem fogják tudni tovább bővíteni a foglalkoztatottak számát.

A magyar munkaadók 2019. első negyedévében továbbra is kedvező felvételi szándékot jelentenek. A felmérésben munkaadók 15%-a növekedésére számít, csupán 3%-uk tervez elbocsátást, míg 81% semmiféle változtatásra nem készül, így a szezonálisan kiigazított adatok alapján a Munkaerő-piaci mutató értéke +15%-os. Ez 2 százalékponttal kisebb érték, mint a negyedik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés