FONTOS Koronavírus Magyarországon: kijöttek a hétfő reggeli adatok, meghaladta a 15 ezret a halottak száma
 
Előfizetői tartalom

Merkel: nem tárgyaljuk újra a Brexit-megállapodást - De akkor mi jöhet?

Számos EU-s vezető döntéshozóval összhangban ma Angela Merkel német kancellár felől is olyan jelzés érkezett, hogy szó sem lehet a november 25-én szentesített Brexit-megállapodás újratárgyalásáról, csupán arra tesznek erőfeszítéseket, hogy az északír-ír határ kérdésében a briteket megnyugtatni igyekvő kereteket dolgoznak még ki. Nagy kérdés, hogy ez mennyiben tudja majd tényleg megnyugtatni a brit alsóházi képviselőket, akik többsége nem szavazta volna meg az eredetileg mára kitűzött, de tegnap elhalasztott szavazáson a megállapodást. Azóta egyébként annyi tisztázódott, hogy legkésőbb január 21-ig mindenképpen a brit parlament elé viszi a kormány a végső Brexit-megállapodás szövegét jóváhagyásra.

Jean-Claude Juncker európai bizottság elnök délelőtt az Európai Parlamentben tette világossá, hogy szó sem lehet a csak két hete EU-csúcson szentesített Brexit-megállapodás újratárgyalásáról és ugyanígy nyilatkozott Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője, és a bizottsági elnöki posztra pályázó csúcsjelöltje. Ezen jelzésekkel egy időben éppen Hágában...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái