Előfizetői tartalom

Botrányos körülmények között szavazták meg az új különbírósági rendszert

MTI
|
Portfolio
Kaotikus jelenetekkel tarkított ülésen, és megkérdőjelezhető szabályosság mellett csak a kormánypárti támogató szavazatokkal fogadta el mai ülésén a parlament a közigazgatási jogviták rendezésére szolgáló bírósági rendszerről szóló törvényt. Ezzel tehát kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával.

A kritikák szerint a mai törvénnyel egy olyan bírói rendszer jön létre, ami teljes egészében az igazságügyi minisztertől függ, így tehát ezzel a háttérrel születnek majd az állammal szembeni perekben a döntések. A törvényt amellett fogadták el, hogy az ülést levezető elnök nem az elnöki pulpituson ült, nem volt meg a megfelelő összetételű jegyző a fejlemények hitelesítéséhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés