FONTOS Itt a friss GDP-adat! Kiderült, mi húzta a magyar gazdaságot
 
Előfizetői tartalom

Elfogadta a parlament a rabszolgatörvényt

MTI
|
Portfolio
A szakszervezetek és az ellenzék heves tiltakozása mellett, botrányos ülésen fogadta el ma a parlament a Munka Törvénykönyvének módosítását. Így jövő januártól 250-ről összeesen 400 órára emelkedhet az évente maximálisan elrendelhető túlmunka ideje, igaz ezt önként vállalt túlmunkának tünteti fel a törvény, amelyről a munkáltatóknak 3 éves időintervallum alatt kell csak elszámolniuk a munkavállalóval. Mára a kormány egyik minisztere, Palkovics László már azt mondta: valójában a cégek kérték a rugalmasabb túlórára lehetőséget adó törvénymódosítást.

Kapcsolódó cikkünk2018.12.12Palkovics elárulta, kik kérték a túlóranöveléstA Munka Törvénykönyvének megváltoztatásával kapcsolatos törvényjavaslatot három fideszes képviselő, Kósa Lajos, Szatmáry Kristóf és Bányai Gábor előterjesztését 130 igen szavazattal, 52 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés. A munka törvénykönyve jövő január...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái