Gazdaság

Magára talált az ipar

Portfolio
Októberben az előző hónaphoz viszonyítva (a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított) ipari kibocsátás 2,0%-kal emelkedett. Éves alapon 3,3%-os volt a növekedés. Az utóbbi három hónap élénkülést hozott a szektornak, amely 2018-ban összességében visszafogott növekedést mutatott.
A fő számok megegyeznek a múlt heti előzetes adatközléskor látottakkal, a mai részletes adatok elsősorban abból a szempontból jelentenek további jó hírt, hogy az ágazatok domináns része javítani tudott a teljesítményén. A KSH számai szerint a feldolgozóipari termelés 28%-át képviselő járműgyártás kibocsátása 3,1%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A közútijármű-alkatrész gyártásának volumene 5,5, a közúti gépjármű gyártásáé 0,9%-kal nőtt. A járműipar magasabb teljesítményszintje a rendelésmutatókban is tükröződik. A feldolgozóipari termelés 12%-át adó számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása 11,7%-kal bővült. A két legjelentősebb alágazat közül a híradástechnikai berendezés gyártása 57, az elektronikus fogyasztási cikk gyártása 5,0%-kal nőtt.

Magára talált az ipar
A kilátásokat illetően megoszlanak a vélemények. Az optimista elemzők arra hívják fel a figyelmet, hogy a csőben lévő kapacitásbővítések, illetve a járműgyártás szabályozói korlátainak leküzdése élénkülést hozhatnak az iparnak. Az óvatosabbak a világgazdasági konjunktúra lassulása miatt arra számítanak, hogy az export iránti kereslet bővülése lassulhatnak, ami korlátozhatja a felfutást. Mindenesetre az év első 10 hónapjában mutatott éves átlagos 3,4%-os volumennövekedés nem mondható erősnek, lenne hová gyorsulni.

Magára talált az ipar
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
migrációmenekültektörökország