A kormány beadta a derekát Brüsszelnek - Esnek az olasz kötvényhozamok
Gazdaság

A kormány beadta a derekát Brüsszelnek - Esnek az olasz kötvényhozamok

Portfolio
Miután tegnap Guiseppe Conte olasz miniszterelnök brüsszeli látogatása után közölte, hogy a kormány kész 2,04 százalékára csökkenteni a jövő évre tervezett költségvetési hiánycélt, az olasz állampapír-piaci hozamok ma jelentős eséssel reagáltak. Az olasz 10 éves hozam két és fél hónapos mélypontra került, ezzel párhuzamosan pedig az olasz-német hozamkülönbözet is hetek óta nem látott szintre csökkent.
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök tegnap este Brüsszelben bejelentette, hogy az Európai Bizottsággal történt egyeztetést követően készek a jövő évre tervezett 2,4%-os költségvetési hiányt 2,04%-ra csökkenteni.Az olasz vezetés ezzel szeretné lezárni azt a hetek óta tartó konfliktust, ami miatt az olasz államkötvények hozama az egekbe emelkedett, illetve elkerülni a túlzott deficit eljárás elindítását. Az esély megvan rá, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ugyanis elmondása szerint pozitív visszajelzést vár a brüsszeli testülettől. A Bizottság szóvivője kijelentette, hogy elegendő előrelépés történt ahhoz, hogy a Bizottság megvizsgálja a javaslatot, azonban azt egyelőre nem kommentálta, hogy sikerül-e elkerülnie az olasz kormánynak a túlzott deficit eljárás elindítását.

A piaci szereplők mindenesetre pozitívan fogadták az olasz kormány kompromisszumkészségét, az olasz hozamok ugyanis látványos eséssel reagáltak a mai kereskedésben. Az olasz 10 éves hozam 3% alá bukott, miközben az olasz és a német 10 éves kötvények hozamkülönbözete 270 bázispont alá esett: mindkét esetben bő két és fél hónapos mélypontról beszélhetünk.

A kormány beadta a derekát Brüsszelnek - Esnek az olasz kötvényhozamok
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
shutterstock_1470496652