Előfizetői tartalom

Merkel szerint fel kell készülni a legrosszabbra

MTI
Az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság uniós tagságának rendezett megszüntetésén dolgozik, de fel kell készülni a megállapodás elmaradására is - jelentette ki Angela Merkel német kancellár péntekre virradóra, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján, az értekezlet első munkanapját követően. Hasonlóan fogalmazott Jean-Claude Juncker is, illetve megfigyelők körében feltűnést keltett, hogy a tanácsi konklúzió erőeljesen hangsúlyozza, hogy kívánatos, hogy "valamennyi szinten" fokozzák a brit kilépésre való felkészülés intenzitását, méghozzá úgymond "minden lehetséges vonatkozásban", ami általános vélemények szerint alig burkolt csúcs-szintű utalás az esetleges megállapodás nélküli ("no deal") brit távozás lehetőségére is.

Merkel újságíróknak nyilatkozva elmondta, a Theresa May brit kormányfővel folytatott megbeszélést követően 27-es körben tartott ülésen az uniós vezetők hangsúlyozták, hogy politikai biztosítékokra van szükség a brit kilépést (Brexit) követő, korábban 2020 végéig tervezett átmeneti időszakra vonatkozóan. Elmondta: nem tudja megmondani, mikor lépne életbe az Egyesült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés